Çorlu Meslek Yüksekokulu

Üniversitemiz Çorlu Meslek Yüksekokulu ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren HEMA Endüstri A.Ş. arasında “Eğitim ve Öğretim İşbirliği Protokolü” imzalandı



HEMA Endüstri A.Ş. toplantı salonunda gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, uygulamalı eğitimin önemine işaret ederek, bu sözleşmenin imzalanıyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Uygulamalı Eğitim Vazgeçilmez Öneme Sahiptir

Üniversitemizin, kuruluşundan bu yana uygulamalı eğitime verdiği önemi ifade eden Prof. Dr. Şimşek, “Bu sözleşme ile Üniversite olarak uygulamalı eğitimde önemli bir mesafe daha kaydetmiş olduk. Burada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bugünkü protokol kapsamında Üniversitemiz Çorlu Meslek Yüksekokulu Makine bölümünden ikinci sınıfta bulunan 30 öğrenci, haftanın dört günü HEMA Endüstri’de uygulamalı eğitim alacaklar” dedi.

HEMA Endüstri Uygulamalı Eğitime Önemli Bir Katkı Sağlıyor

Prof. Dr. Şimşek, “Ülkemizde eğitim konusu sadece Milli Eğitim Bakanlığı’na ve teşkilatlarına bırakılamayacak kadar önemlidir. İmkânı olanların eğitim sürecine destek olması gerekmektedir. Bu protokolle HEMA Endüstri A.Ş. eğitime önemli bir katkı sağlamayı taahhüt etmiştir. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu protokol ile birlikte öğrencilerimizi hem sanayimiz hem de ülkemiz kazanacak. Bu sayede öğrenci sayılarımız da artacak. 11 yüksekokulumuz bulunuyor. Çorlu’da 4 bin öğrencimiz bulunuyor. Hızla artan öğrenci sayımızla birlikte bizi diğer üniversitelerden farklı kılan en önemli özellik, uygulamalı eğitime verdiğimiz önemden kaynaklanıyor” diye konuştu.

HEMA Endüstri A.Ş Genel Müdürü Tunç Doğan ise HEMA Endüstri’nin bünyesi içinde yer aldığı Hattat Holding’in, eğitime önem veren bir anlayışta olduğunu ifade ederek  “Çağımız bilgi çağıdır. Ülke ekonomisi için hedef, çağa uygun, bilgili ve sürekli iyiye doğru değişimi düşünmeyi kendilerine amaç edinmiş bir insan gücü yetiştirmektir. Hattat ailesi olarak ülkemizde kalifiye elemanlar yetiştirilmesi hususunda yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz” dedi.