Çorlu Meslek Yüksekokulu
2023-07-13

Tekirdağ Design Charrette: Scenarios for Waterfront Etkinliği



 

      Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Arnavutluk Barleti Üniversitesi arasında yürütülen Erasmus + KA171 projesi çerçevesinde  03-06.07.2023 tarihleri arasında “Tekirdağ Design Charrette: Scenarios for Waterfront” başlıklı bir etkinlik düzenlenmiştir.

      Yürütücülüğünü Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Esen Gökçe Özdamar’ın yaptığı proje etkinliği Barleti Üniversitesi’nden Dekan Yardımcısı Dr. Saimir Kristo ve Mimarlık Bölüm Başkanı Dr. Etleva Dobjani'nin katılımıyla İstanbul Arel Üniversitesi Mimarlık Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Zeliha Banu Yavuz ve Dr. Öğretim Üyesi Azadeh Rezafar ile ortaklaşa gerçekleştirmiştir.

      Yüksekokulumuz Endüstri Ürünleri Tasarımı Programı Öğr. Görevlisi Özlem Güney’in mentor olarak katıldığı etkinlik disiplinler arası ve disiplinler ötesi yaklaşımlarla farklı disiplinden uzmanlar,  tasarımcılar ve öğrencileri bir araya  getirmeyi ve  Tekirdağ’ın kıyı alanında “erişilebilirlik” teması çerçevesinde somut tasarım ve uygulama önerileri geliştirmeyi hedefleri doğrultusunda çalışmalarını gerçekleştirmiştir.