Çorlu Meslek Yüksekokulu
2021-06-08

Katkı Orijin Tespiti, Taklit ve Tağşiş Analizleri Konulu Söyleşi



 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen çevrimiçi söyleşilerden ilki Gıda İşleme Bölümü Gıda Teknolojisi programı tarafından gerçekleştirildi.

Gıda Teknolojisi Programı tarafından hazırlanan programın açılış konuşmasını Çorlu Meslek Yüksekokulu Müdürü sayın Dr. Öğretim Üyesi Abdullah YİNANÇ’ın yaptığı programın moderatörlüğünü, Gıda İşleme Bölümü bölüm başkanı Öğr. Gör. Dr. Sıla BARUT GÖK gerçekleştirdi.

Ulusal Gıda Referans Laboratuvarı bölüm sorumlusu Dr. Suna DOKUMACI’nın konuk konuşmacı olarak katıldığı programda, Dr. DOKUMACI, “gıdalarda kullanılan katkıların orijin tespiti, taklit ve tağşiş analizleri” konularında bilgilerini ve deneyimlerini paylaştı. Ulusal Referans Laboratuvarı tarafından gerçekleştirilen analizler, yoğun çalışmalar sonrasında gıdalarda uygulanmasına karar verilen referans teknikler ile piyasadaki taklit-tağşiş ürünlerin saptanmasına yönelik bilgilerin aktarıldığı programa üniversitemiz değerli akademik personeli ile kıymetli öğrencilerimizin soruları ile devam edildi. 

Söyleşi sonrasında Çorlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Abdullah YİNANÇ’ın kapanış konuşmasını yaptığı bu güzel programda, pandemi döneminde bu gibi çevrimiçi söyleşilerin devam etmesi temennisi ile program sona erdi. Yoğun programına rağmen bizi kırmayarak davetimizi kabul eden sayın Dr. Suna DOKUMACI’ya, programa katılarak bu güzel söyleşiyi daha da anlamlı kılan Çorlu Meslek Yüksekokulu Müdürü sayın Dr. Öğretim Üyesi Abdullah YİNANÇ, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü sayın Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ, Çorlu Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı sayın Dr. Öğretim Üyesi Şeniz ERDEM, üniversitemiz ve yüksekokulumuz değerli akademik personeli ile kıymetli öğrencilerimize teşekkür ederiz.