Çorlu MYO Öğrencilerinden TÜBİTAK Başarısı
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı öğrencileri, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında iki ayrı projeyle destek almaya hak kazandı. Doç. Dr. Seydi Yıkmış danışmanlığında yürütülen “Ayva Suyunun Biyoaktif Gücünü Koruma: Ultrasound ve Mikrodalga Teknolojilerinin Sinerjik Kullanımı” ve “Nar Suyunda Patojen İnhibisyonu ve Biyoaktif Bileşenlerin Korunması İçin Ultrasound-Mikrodalga Stratejisi” başlıklı projelerde önlisans öğrencilerimiz, bilimsel araştırma süreçlerine aktif olarak katılım sağlayarak önemli bir başarıya imza attılar. Bu başarılarıyla öğrencilerimiz, bilimsel proje kültürünün önlisans düzeyinde yaygınlaşmasına örnek teşkil ederken; aynı zamanda gıda alanında yenilikçi ve sürdürülebilir teknolojilere katkı sağladılar. Öğrencilerimizi ve öğretim üyemizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.