Çevrimiçi Söyleşisi Gerçekleşti
Helal gıda konusunda farkındalığı ve önemini arttırmak adına Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksekokulu, ‘Helal Gıda Nedir? Helal Gıda Yönetim Sisteminin Önemi’ konulu çevrimiçi söyleşi düzenledi.
Gıda İşleme Bölümü Gıda Teknolojisi Programı tarafından düzenlenen çevrimiçi söyleşinin moderatörlüğünü Doç. Dr. Seydi YIKMIŞ, açılış konuşmasını ise Çorlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Abdullah YİNANÇ yaptı.
Konuk konuşmacı Helal 360 platformu Başkanı, Ziraat Yüksek Mühendisi Ahmet Tunç Cengiz’in olduğu söyleşide ülkemizde helal gıdanın gittikçe artan önemi ve gerekli önlemler için helal gıda yönetim sistemi farkındalığı konuşuldu.
Helal gıdanın öneminin vurgulandığı etkinliğin sonunda Çorlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Abdullah YİNANÇ, ‘’İçinde bulunduğumuz dönemde hızlı tüketimin ve gıda çeşitliğinin artması ile hassasiyeti bulunan tüketiciler için helal gıda farkındalığının artırılması, bilinçlendirilmesi ve helal gıda yönetim sisteminin önemli olduğunu düşünüyorum ’dedi ve konuk konuşmacı Ahmet Tunç Cengiz’e ve tüm katılımcılara teşekkür etti.
Helal gıda ve helal gıda yönetim sisteminin öneminin vurgulandığı bu çevrimiçi etkinlik, soru cevap kısmında katılımcıların sorduğu soruların cevap bulması açısından da büyük beğeni ve ilgi gördü.