2024-08-29

TÜSEB Destekli Proje: Üniversitemizin Uzmanlığıyla Gıda Biyoteknolojisinde Alternatif Protein Kaynaklarına Öncü Çözüm

Çorlu Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seydi Yıkmış, 2024 yılı TÜSEB A Grubu Acil Ar-Ge Proje Çağrıları kapsamında kabul edilen önemli bir projede araştırmacı olarak görev alıyor. Proje, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’nın yürütücülüğünde, Kocaeli Üniversitesi, Düzce Üniversitesi ve gıda biyoteknolojisi alanında uzman olan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin ortaklığında yürütülüyor. Bu projede, un kurdu (Tenebrio molitor L.) larvalarının zerdeçal ile beslenmesi sonucu besin değerlerinin belirlenmesi hedefleniyor.

Doç. Dr. Seydi Yıkmış, bu proje ekibinde yer alarak, gıda teknolojisi alanındaki uzmanlığıyla çalışmalara katkı sağlıyor. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin gıda biyoteknolojisi alanındaki yetkinliği, bu projede bilimsel derinliği ve yenilikçi yaklaşımları öne çıkarıyor. Proje, un kurdu gibi alternatif protein kaynaklarının besin değerlerinin artırılması ve gıda endüstrisinde yeni ürünlerin geliştirilmesi açısından önemli bir adım olarak görülüyor. Projenin başarıyla tamamlanması durumunda, bu çalışmanın sonuçları sürdürülebilir gıda üretimi ve insan sağlığı açısından önemli etkiler yaratması hedeflenmektedir.