Çorlu Meslek Yüksekokulu
2014-06-26

Çorlu Meslek Yüksekokulumuz 2013-2014 Yılı Akademik Mezuniyet Töreni...



Mezuniyet Törenimiz Üniversitemiz Rektör Danışmanı Prof. Dr. Kayıhan KORKUT, Çorlu Kaymakamı Hulusi DOĞAN, Çorlu Belediye Başkan Yrd.Serhat ÇATALKAYA,İlçe Emniyet Müdürü İsmail Dinçer ÖĞÜT, Yüksekokulumuz Müdürü Doç.Dr.Tuncay GÜMÜŞ, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr.Ercan BULUŞ, Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç.Dr.Erkan GÖNÜLOL, Çorlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Hatice SADIKOĞLU AVCI, Çorlu Devlet hastanesi Müdürü Ali Cengiz KALKAN, Yüsekokulumuz Öğretim Üyeleri, öğretim Görevlileri,Çorlu Basın temsilcileri, öğrencilerimiz  ve mezunlarımızın aileleri olmak üzere 2000 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından, Akademik Mezuniyet Töreninde konuşan Yüksekokulumuz Birincisi Fikret ÇABUKEL, “Bu gün bizler için çok anlamlı bir gün. Bu gün hem sevinci hem hüznü hem de gururu bir arada yaşıyoruz. Bu karmaşık duygular içinde yaşamımızın en önemli bir dönemini ;"öğrencilik" dönemini geride bırakıyor, heyecanla, okulumuzun, hocalarımızın bize açtığı yeni bir ufka doğru yola çıkıyoruz. Öğrencilik hayatımızdaki kazanımlarımızın hepimize mutluluk ve başarı yolunu açması dileğiyle, bugün aramızda oldukları için, heyecanımızı bizimle paylaştıkları için tüm katılımcılara, arkadaşlarım,okulum ve kendi adıma teşekkür  e diyorum" dedi.

Yüksekokulumuz Müdürü  Doç. Dr.Tuncay GÜMÜŞ  yapmış olduğu konuşmada mezun öğrencilerimizi tebrik ederek, "Bugün sizleri genç ve dinamik meslek sahipleri olarak hayatınızın yeni bir dönemine uğurluyoruz.Dürüst ve ahlaklı,kendine inanan meslek sahibi gençler olarak yeni bir döneme başlayacaksınız.Aileleriniz ve ülkemiz için yapacağınız çok şey var.Hepinizi ayrı ayrı kutluyor,Ulu Önder Atatürk'ün hedef gösterdiği aydınlık yarınlar için çalışacağınızı biliyorum.Bu yolda Namık Kemal Üniversitesi kimliğinizi onur duyarak taşımanızı ümit ediyorum.Arkanızda başarılarınızla övünecek ve kapısı size her zaman açık olan hocalarınız olduğunu unutmayın.Hepinizin yolu ve bahtı açık olsun " dedi.

Rektör Danışmanı Prof.Dr.Kayıhan KORKUT'un özellikle öğrencilerimize yönelik yaptığı konuşmada; bilimin peşinden koşan, öğrenmeyi ve gelişmeyi amaç haline getiren gençlerimizin aynı zamanda vatana hayırlı,ahlaklı ve mutlu bireyler olma yolunda da çaba sarfetmeleri gerektiğinin altını çizdi. 

Yüksekokulumuz Müdürü Doç.Dr.Tuncay GÜMÜŞ  başta olmak üzere tüm öğretim elemanlarına öğrencilerimize verdikleri emekten dolayı teşekkür eden Çorlu Kaymakamı Hulusi DOĞAN ise, mezun olan gençlere nasihatlerde bulundu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri Yüksekokulumuzda dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilerimize plaket, onur belgesi ve hediyelerini takdim ettiler. 

Yüksekokulumuz öğretim elamanları tarafından; 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında bir çok etkinliği gerçekleştiren Kişisel Gelişim Topluluğu ve Genç Girişimciler  Topluluğu öğrencilerimize,yine aynı dönemde ilk otomatik yangın söndürme sistemine sahip Karting  Go-kart aracını tasarlayıp, üreten otomotiv programı öğrencilerimize,spor karşılaşmalarında derece alan öğrencilerimize teşekkür belgeleri verilmesinden sonra diğer öğrencilerimize de başarı belgeleri  verildi.

Törenin sonunda öğrencilerimiz keplerini havaya atarak, mezun olmanın sevincini yaşadılar.

Kep töreni sonrasında öğrencilerimiz Yüksekokulumuzda onlar için organize edilen  konserle ilerleyen saatlere kadar eğlendiler.

Mezun olan öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında sağlık ve mutluluklar diler, başarılarının daim olmasını temenni ederiz.