Çorlu Meslek Yüksekokulu
2017-06-20

AB Projesi Kapanış Toplantısı Yapıldı



 

Trakya Kalkınma Ajansı ile  Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksekokulu tarafından ortaklaşa yürütülen "Eğitiliyorum, Öğreniyorum, Kayıtlı Çalışıyorum" Avrupa Birliği destekli projenin Kapanış Toplantısı Tekirdağ Kalkınma Ajansı’nda gerçekleştirildi.

Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Prof. Dr. Tuncay GÜMÜŞ, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN, Müdür Yardımcılarımız Öğr. Gör. Gürkan MUTLU ve Yrd. Doç. Dr. Nuray Olcay IŞIK ile Trakya Kalkınma Ajansı Çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirilen Toplantıda; projenin amacı, proje kapsamında yapılan tüm çalışmalar ve projenin sonucunda elde edilen çıktılar vurgulanmıştır. Trakya Bölgesi'nde kayıt dışı istihdamın azaltılmasını hedefleyen ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın düzenlediği Kayıtlı İstihdamın Teşviki II Hibe Programı kapsamındaki bu proje ile Tekstil, Makine ve Kaporta-boya sektöründe çalışan/çalışmaya aday 67 kişiye Çorlu MYO bünyesinde eğitim verildiği ve bu kişilerin vasfının artırılmasının sağlandığı, eğitim kapsamında Çorlu MYO’nun teknik altyapı ve donanımının güçlendirildiği belirtilmiştir.

Çorlu MYO Müdürü Prof. Dr. Tuncay Gümüş konuşmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek “Okulumuz öğrencilerinin projenin uygulanmasında mesleki eğitim, cv hazırlama, iş arama teknikleri, kayıtdışı istihdam gibi konularda bilinçlendirilmesi amaçlanan projeyi okulumuza kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sertifikalarını alan kursiyerler iş bulmada bir adım öne geçecek ve  bölgemizde çalışma imkanı bulacaklardır. Projenin katılımcılara, sanayimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” demiştir.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN ise projeyi başarıyla bitirmiş olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek “Gerçekleştirdiğimiz projeler ile üniversite-sanayi işbirliğine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu projeler ile öğrencilerimizin yeteneklerini, sanayi ile olan uygulama ilişkisini, kariyer planlamasında ihtiyaç duyacakları danışmanlığı vermiş olduk. Öğrencilerden iyi geri dönüşler aldık. Devamını yapmak istiyoruz.” demiştir. Yeni projeler için iyi dileklerde bulunularak toplantı sona ermiştir.