Çorlu Meslek Yüksekokulu
2019-01-15

Uzaktan Eğitim Dersleri Bütünleme Tarihleri



 

SINAVLARDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR:

1. Öğrenci kimliği bulunmayan öğrenciler sınavlara giremez. Öğrenci kimliği olmayan veya yanında bulunmayan öğrenciler Yüksekokulumuz Öğrenci İşlerinden, öğrenci belgesi alarak sınavlara girebilirler.

2. Sınava gireceğiniz salonlar sınav başlamadan 5dk önce A ve B Blokta yer  alan LCD ekranlardan açıklanacaktır. Uzaktan Eğitim Dersleri için sınav listelerinden adınızı bulup sınavdan 15dk önce sınav salonunuzda hazır bulunun.

3. Sınav salonunuza gittiğinizde mutlaka Öğrenci Kimlik Belgenizi sıranızın üzerine bırakınız.

4. Sınav imza tutanağını mutlaka imzalayınız..

5. Sınavın ilk 15 dakikası sınavınızı tamamlasanız bile sınav salonundan çıkamazsınız.

6. Dersin öğretim elemanı izin verdiği takdirde sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz.

7. Dersin öğretim elemanı tarafından aksi belirtilmedikçe kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, fotoğraf makinesi, cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları ile sınava girmek kesinlikle yasaktır.

8. Sınav süresince etrafına bakmak, konuşmak ve diğer öğrencilere soru sormak yasaktır. Gerekli durumlarda gözetmenler uyarı yapabilir ve yerinizi değiştirebilir. Tutumlarında ısrarcı olan öğrenciler hakkında tutanak düzenlenecektir.

9. Size verilen cevap kâğıdının üzerindeki adı, soyadı, bölümü, numarası vb. bilgileri yazınız. Başka öğrenciye ait sınav kâğıdını kullandığı tespit edilen öğrenciler hakkında tutanak tutulacaktır.

10. Optik form kullanılan sınavlarda test grubunu kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılabilir. Aynı zamanda optik form üzerinde doldurmanız gereken bilgileri eksiksiz ve doğru olarak olarak doldurmalısınız. Burada ki sorumluluk tamamen size aittir.

11. Sınavınız test ise cevaplarınızı, cevap kâğıdında ilgili ders için ayrılmış olan alana, cevap yerinin dışına taşırmadan işaretleyiniz. Sınav bittikten sonra tüm cevapların cevap kağıdına işaretlenmiş olması gerekmektedir. Ayrıca ek süre kesinlikle verilmeyecektir.

12. Aşağıdaki durumlarda gözetmenler tarafından Sınav Tutanağı düzenlenir.

  • Sınav kurallarına ve gözetmenlerin uyarılarına uymamak, sınav düzenini bozmak,
  • 6’ncımaddede belirtilen malzemelerin sınav esnasında kullanılması,
  • Sınav sırasında kalem, silgi, hesap makinesi vb. araç-gereç paylaşımında bulunmak,
  • Soru veya cevapları bir yere yazarak, fotoğrafını çekerek veya başka bir suretle sınav salonundan dışarı çıkarmaya çalışmak veya çıkarmak.

13. Kopya çekmek, vermek ya da çekilmesine yardımcı olmak vb. eylemlerde bulunan öğrenciler hakkında Sınav Tutanağı düzenlenir ve ilgili öğrenci ve/veya öğrenciler sınav salonundan çıkarılır.

14. Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını yırtmak, başka bir öğrencinin yerine sınava girmek ya da kendisi yerine başka birini sınava sokmak eylemlerinden herhangi birini gerçekleştiren öğrenciler hakkında Sınav Tutanağı tutulur ve ilgili öğrenci sınav salonundan çıkarılır.

Sınav kurallarına uyduğunuz için teşekkür eder, sınavlarınızda başarılar dileriz.

 

Uzaktan Eğitim Dersleri Bütünleme Tarihleri:

Türk Dili - I Bütünleme Tarihi: 21 Ocak 2019 Pazartesi Saat 12:30

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi - I Bütünleme Tarihi : 22 Ocak 2019 Salı Saat 12:30

Yabancı Dil - I Bütünleme Tarihi: 23 Ocak 2019 Çarşamba Saat 12:30

 


Türk Dili-I Dersi Bütünleme Sınavı Bilgileri için Tıklayınız...

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi -I Dersi Bütünleme Sınavı Bilgileri için Tıklayınız...

Yabancı Dil - I Dersi Bütünleme Sınavı Bilgileri için Tıklayınız..


 

Not: Listelerden adınızı bulup, sınav günü sınavın yapılacağı sınıfta en az 15 dakika önceden hazır olarak beklemelisiniz.