Çorlu Meslek Yüksekokulu

 

Tarihçe

 

Çorlu Meslek Yüksekokulu Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin en eski Yüksekokullarından birisi olarak 1987 yılında 2547 sayılı Kanunun 2880 Kanunla değişik 7/d-2 Maddesi uyarınca kurulmuştur. Yüksekokulumuzun açmış olduğu bölümler aşağıdaki tabloda faaliyete geçmiş olduğu eğitim-öğretim yıllarına ilişkin bilgi ile birlikte gösterilmiştir. Kuruluş yılında 120 öğrenci ve 3 öğretim elemanı ile öğretime başlayan Yüksekokulumuz 2015 yılı sonu itibariyle toplam 37 öğretim elemanı ile 2300 öğrenciye hizmet vermiştir.
 
 

BÖLÜM VE PROGRAMLAR

FAALİYETE GEÇİŞ DÖNEMİ

I İKTİSADİ VE İDARİ PROGRAMLAR

 

Muhasebe

1988

İşletme

1988

Pazarlama

2002

Kooperatifçilik

2008

II TEKNİK PROGRAMLAR

 

Dericilik

1988

Elektronik Teknolojisi

2002

Tekstil Teknolojisi

2001

Makine

2002

Otomotiv

1998

Geleneksel El Sanatları

2002

Endüstri Ürünleri Tasarımı

 

Gıda Teknolojisi

2008

Oto Boya Ve Karoseri

2008 

 

 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksekokulu Üniversitemizin en eski Yüksekokullarından biri olup, hızla gelişen ve değişen bir eğitim ve öğretim birimidir. Özellikle bölgesi ile bütünleşen, üniversite sanayi işbirliğini destekleyen, bilgiyi topluma yayan, sosyal-kültürel aktiviteleri teşvik eden önemli bir misyona sahiptir.

Uluslar arası ve ulusal sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlarda mesleğin gerektirdiği bilgi donanımına sahip, eğitim düzeyi yüksek, nitelikli olarak mezun ettiği teknik elemanlarla bölgesinin ve ülkenin refah düzeyinin artırılmasına katkı sağlamakta, kalkınma sürecinde önemli bir rol oynamaktadır.

Öğrencilerimizin donanımlı olarak yetiştirilmesi için sanayi kuruluşları ile ‘Tam Uygulamalı Eğitim Modeli’ adı altında anlaşmalar imzalanmıştır. Bu işbirlikleri sayesinde öğrencilerimiz bizzat teorik bilgilerinin yanında pratik bilgilerle de donatılmaktadır. Çevremizdeki sanayi kuruluşları ile yakın ilişkilerde bulunan birimimiz uygulamalı eğitimde başarıyı yakalamıştır.

Meslek Yüksekokulumuzun uluslar arası EDEXCEL ve ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi belgeleri bulunmaktadır.