Çorlu Meslek Yüksekokulu
2014-06-05

Almanya'nın Kempen Rhein Mass Berufskolleg Okulu Çorlu Meslek Yüksekokulumuzu Ziyaret Etti



     Kardeş Okul Sözleşmesini imzalamak amacıyla Üniversitemize gelen Kempen Rhein-Mass Berufskolleg Okulu Müdürü Rudolph Wilmen ve beraberinde  Dr. Hans-Joachim Kornblum ile 20 kişilik öğrenci grubu Çorlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tuncay GÜMÜŞ' ü makamında ziyaret etti.Doç. Dr. Tuncay GÜMÜŞ ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Çorlu Meslek Yüksekokulu hakkında bilgi verdi. Çorlu Meslek Yüksekokulu nun  Namık Kemal Üniversitesinin en eski Yüksekokullarından birisi olarak 1987 yılında kurulduğunu,İkinci öğretim programları dahil sosyal programlarda 6, teknik programlarda da 7 program olmak üzere 13 programla  eğitim-öğretimini sürdürdüğünü belirtti. Doç. Dr. Tuncay GÜMÜŞ; “Öğrenci sayımızın 2 bin 400'e ulaştı. Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksekokulu Üniversitemizin en eski Yüksekokullarından biri olup, hızla gelişen ve değişen bir eğitim ve öğretim birimidir. Özellikle bölgesi ile bütünleşen, üniversite sanayi işbirliğini destekleyen, bilgiyi topluma yayan, sosyal-kültürel aktiviteleri teşvik eden önemli bir misyona sahiptir.Uluslar arası ve ulusal sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlarda mesleğin gerektirdiği bilgi donanımına sahip, eğitim düzeyi yüksek, nitelikli olarak mezun ettiği teknik elemanlarla bölgesinin ve ülkenin refah düzeyinin artırılmasına katkı sağlamakta, kalkınma sürecinde önemli bir rol oynamaktadır.Öğrencilerimizin donanımlı olarak yetiştirilmesi için sanayi kuruluşları ile ‘Tam Uygulamalı Eğitim Modeli’ adı altında anlaşmalar imzalanmıştır. Bu işbirlikleri sayesinde öğrencilerimiz bizzat teorik bilgilerinin yanında pratik bilgilerle de donatılmaktadır. Çevremizdeki sanayi kuruluşları ile yakın ilişkilerde bulunan birimimiz uygulamalı eğitimde başarıyı yakalamıştır. 
      Meslek Yüksekokulumuzun uluslar arası EDEXCEL ve ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi belgeleri bulunmaktadır" dedi Meslek Yüksekokul Müdürü Doç.Dr Tuncay GÜMÜŞ'le yapılan toplantının ardından Kempen Rhein-Mass Berufskolleg Okulu Müdürü Rudolph Wilmen ve katılımcılara Yüksekokulu tanıtan dergi, broşür ve promosyon kalem defter gibi ürünlerden oluşan hediye paketleri verildi. Çorlu Meslek Yüksekokulu atölye ve laboratuarlarının gezdirilmesi ve Yüksekokulumuz otomotiv programı öğrencileri tarafından tasarlanıp üretilen TEKCOR-149 Karting/ Go – Kart aracının tanıtımının ardından, Yüksekokulumuzun önünde toplu fotoğraf çektirildi.   
    Kempen Rhein-Mass Berufskolleg Okulu Müdürü Dr.Hans-Joachim Kornblum, Namık Kemal Üniversitesi ve Yüksekokulumuz ile kardeş okul sözleşmesi imzalamanın kendilerini çok mutlu edeceğini belirterek, imzalanacak kardeş okul sözleşmesi ile Tekirdağ ve Çorlu'da yaşadıkları bu deneyimi öğrencilerinin de paylaşacağını dile getirdi.