Çorlu Meslek Yüksekokulu
2022-09-21

Çorlu Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesinin Akademik Başarısı



 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksekokulu’nun Gıda Teknolojisi Bölümünde halen öğretim üyesi olan Doç. Dr. Seydi Yıkmış, uluslararası Frontiers in Nutrition dergisinde misafir editörlük görevini üstlenerek alanındaki başarısını bir kez daha ispatlamış oldu. Beslenme ve Diyetetik alanındaki başarılı yayınlarıyla en kaliteli dergi sıralamasında 16. olmayı başarmış Q1 dergisi Frontiers in Nutrition’da editörlük görevi, alanındakini başarısını yayınları ve araştırmalarıyla kendini kanıtlamış  kişilere teklif edilmektedir.

Doç. Dr. Seydi Yıkmış’ın editörlüğünü yaptığı bu özel sayıda araştırmacılar, “Çağdaş yaşam tarzını olumlu yönde değiştirecek diyet programı nasıl olmalı?” sorusunu merkeze alan çalışmalarda bulunmuş ve araştırma sonuçlarına göre de bilim dünyasına önemli katkılar yapacak önermelerde bulunmuşlardır. Bu çalışmalar neticesinde araştırmacılar; mevcut gıda hazırlama, işleme, muhafaza, ekstraksiyon ve kullanım prosedürlerinde besin kayıplarını önlemeye yönelik yenilikçi fikirler ortaya koymuşlardır. Mikro/makro besinler açısından zengin fonksiyonel gıdalara anti-oksidatif, anti- inflamatuar, anti-kanserojen, anti-diyabetik, anti-hiperlipidemik potansiyeller vb. içeren biyoaktif bileşiklerin dahil edilmesinin sonuçları üzerinde durulmuştur. Sonuç olarak da bu sürecin sağlıklı hedeflere ulaşmaktaki etkileri ortaya koyulmuştur. Sağlıklı besinlerin gelecek nesilleri üzerindeki etkileri ve nesillerin devamlılığı açısından ne kadar önemli olduğu da araştırmaların vurguladığı bir diğer önemli husustur.

“Current Trends in Food Processing and Nutrition to Mitigate Nutritional Health Issues” başlıklı özel sayıda bu araştırmalara destek veren ekipteki uluslararası başarılara imza atan bilim insanlarının listesi ise şu şekildedir:

 

 

Seydi Yıkmış, Tekirdag Namik Kemal University, Tekirdağ, Turkey

Monica Trif, Centre for innovative process engineering, Stuhr, Germany

Rana Muhammad Aadil, University of Agriculture, Faisalabad, Faisalabad, Pakistan

Muhammad Shahid Riaz Rajoka, Tohoku University, Sendai, Japan

 

 

Yayın Linki: https://www.frontiersin.org/research-topics/46313/current-trends-in-food-processing- and-nutrition-to-mitigate-nutritional-health-issues